För att man ska kunna spela datorspel behöver man en dator. Beroende på vilken typ av spel man vill spela kan datorn behöva vara mer eller mindre bra. Men vad kan vara bra att fundera lite extra över?

Att köpa sin första dator

Om man ska köpa sin första dator kan det vara lite extra nervöst. Man kanske inte vet exakt vilka specifikationer som krävs för de spel man vill köra och så vidare. Det kan vara klokt att be om hjälp i butiken, eller genom att fråga en mer erfaren gamer. Många spelare lägger också ut information om sina datorer på internet och det kan vara bra att utgå från de tipsen.

Köpa begagnad dator

Om man gärna vill börja med gaming men inte har så stor plånbok för tillfället kan det också vara bra att titta efter en begagnad dator. Många gånger kan man få tag i bra begagnade datorer som man sedan bara kan byta ut några delar i för att få dem precis så som man vill ha dem. Att köpa begagnat sparar både pengar och är dessutom bra för miljön.

Skärmstorlek

Det är viktigt att man väljer en dator som har rätt skärmstorlek. Det ska vara lätt att se på skärmen men samtidigt ska det inte vara allt för ansträngande. Om man måste ha skärmen nära ögonen bör den alltså inte vara för stor.

Laptop eller stationär dator?

Ska man då välja en laptop eller en stationär dator? Om man vill ha samma prestation från en laptop som från en stationär dator måste man vara beredd att betala en hel del mer. Fördelen med en laptop är dock att man lätt kan ta med sig den.