Om man bara spelar datorspel någon gång ibland kan man vanligen använda pekplatta, en vanlig datormus eller det tangentbord som sitter på laptopen alternativt följer med datorn. Om man däremot spelar professionellt eller har spelandet som arbete kan det krävas en del andra tillbehör.

Musmatta

När man spelar datorspel måste man veta att datormusen rör sig snabbt och smidigt på underlaget. Därför investerar de flesta gamers en hel del pengar i hållbara och bra musmattor. Den här typen av musmattor är ofta lite större och det är inte ovanligt att de också ligger en bit under tangentbordet för att även det ska stå på plats. Om datormusen fastnar i bordet eller liknande kan man råka förlora en match, eller så kan man inte förflytta karaktären.

En bra datormus

Av samma anledning som man behöver en bra musmatta kan man också behöva ha en bra datormus. Musen ska vara lagom känslig och det är också en fördel om den har flera väl placerade knappar som spelaren kan programmera som den vill. Många datormöss har också dioder som byter färg på ett häftigt sätt när musen är inkopplad i datorn.

Ett tyst tangentbord

Det kanske allra viktigaste för en gamer är ett tyst och bra tangentbord. Just tangentbord finns i flera varianter för att varje spelare ska kunna hitta sin absoluta favorit. Vissa tangentbord har tangenter som knappt ger något motstånd alls, medan andra är lite svårare att trycka ner. Vad spelaren föredrar är mycket individuellt. Det gäller att man provar flera olika tangentbord för att hitta det som passar den individuella spelstilen som bäst. Om man använder fel tangentbord kan det bli svårt att spela och man kan få ont i handlederna med mera. Med tanke på att handlederna får en hel del stryk finns det också tangentbord med inbyggda handledsstöd i mjukare material.