Om du gillar att spela datorspel och samtidigt vill ha en bra sidoinkomst kan du starta en blogg där du recenserar datorspel. Här kan du skriva ärliga och informativa recensioner som ger dig trogna läsare, samtidigt som du använder bloggen för att tjäna pengar på olika sätt. Att skriva spelrecensioner är en färdighet som utvecklas med tiden, där du kommer att bli en mer skicklig recensent ju mer du skriver.

För att bygga din blogg kan du behöva ta hjälp av en kunnig webbyrå som Wasabi web. Här kan du i en workshop formulera vilka mål du vill uppfylla med bloggen, som att få ett stort antal återkommande och trogna besökare. Du får förslag på lösningar och budget för att kunna uppnå din målbild, och webbyrån säkerställer med allt förarbete att huvuduppgiften uppnås. Målet för din webbyrå är att skapa en bra “return on investment”; det vill säga att du ska få en god avkastning på din investering.

Skriv bra spelrecensioner

När du skriver spelrecensioner är det dina egna subjektiva åsikter om spelet du förmedlar, vilket innebär att du försöker vara korrekt och ärlig. Men för att recensionen ska bli intressant behöver du också vara kortfattad och inte skriva för långa beskrivningar. Läsaren vill veta vad spelet går ut på och din åsikt, gärna med träffande eller humoristiska formuleringar. Börja med ett anslag där du har en slagkraftig mening som drar in läsarna. Inledningen bör skapa intresse för recensionen och du kan redan här skriva starka åsikter om du har sådana kring spelet.

Det är bra att skriva ner en tydlig bakgrund till vad spelet går ut på och hur den har utvecklats. Om det är en känd spelstudio kan du berätta mer om den här, och deras tidigare speltitlar. Det är också intressant för läsaren att veta om spelet har ett helt nytt koncept som inte finns på marknaden sedan tidigare. Du kan avsluta recensionen med en analys, vilket är den viktigaste delen av din text. Här bör du förmedla vilka egna kunskaper du har om spelets genre samt dess skapare. Skriv en kortfattad analys där du går igenom hur bra spelet fungerar och hur det uppnår sitt mål.