Dagens dataspel och TV-spel har aldrig varit så avancerade och ambitiösa. Utvecklingen har kommit så långt sedan 1980-talets enkla och kantiga spel att dataspelsbranschen överträffar alla andra branscher inom underhållning, såsom film och musik. Framgången beror på att dataspel är interaktiva och låter spelaren inta en aktiv roll och inte endast vara en passiv åskådare.

Att spela gynnar dig på flera fantastiska sätt och här är 6 exempel:

  • Utvecklar din ledaregenskaper – Tror det eller ej, du kan bli en bättre ledare eftersom vissa spel går ut på att spela i grupp och att fatta viktiga beslut.
  • Väcker ditt intresse för historia – Vid första anblick kan det verka långsökt att ditt intresse för historia skulle väckas till liv genom spel. Fast vid närmare eftertanke används historia i allt från spelens byggnader och vapen till berättelser och kartor. När du spelar mycket kan du därför utveckla uppskattning för historia och andra skolämnen.
  • Gör dig mer aktiv – Dagens moderna spel som Pokemon Go, Nintendo Switch och Wii uppmuntrar dig till att vara mer aktiv och röra på dig.
  • Minskar din stress – Alla som spelar känner väl till att det är avkopplande att spela och låter dig varva ner efter en lång dag.
  • Ger dig chansen att få vänner från hela världen – Tidigare har stereotypen av en spelare varit en socialt isolerad person i ett mörkt rum. Faktum är att det snarare är tvärtom – att spelar i regel har fler vänner än icke-spelare tack vare möjligheten att spela online.
  • Förbättrar din förmåga att fatta beslut – Varje spel går ut på att fatta många beslut och fatta dessa beslut på kort tid, inte sällan på en bråkdel av en sekund. Detta lär dig att bli en bättre och snabbare beslutsfattare.

Ta del av fördelarna med Nintendo Switch

En annan orsak till framgången beror på att dataspelsbranschen främjar innovation och nya tekniker, allt från grafiken som bara blir mer fotorealistisk till virtuell verklig och rörelsekontrollerat spel. Ett starkt skäl till att många skaffar kraftfullare datorer och spelkonsoler beror just på att spelen bara blir bättre. Se bara på Nintendo Switch som är världens första hybridkonsol med över 80 miljoner sålda enheter. Nintendo Switch utgör Nintendos sjunde konsol i Europa och som vanligt erbjuder den en otroligt innovativ teknik.

Med Nintendo Switch får du både en bärbar och stationär konsol i ett som låter dig spela vart du vill. Det låter dig spela på många olika sätt och på det sätt som passar dina behov och önskemål bäst. Du hittar denna konsol hos alla stora återförsäljare inom spel, hemelektronik och hårdvara. Självklart hittar du den hos Webbhallen som är Sveriges ledande återförsäljare med en fullfjädrad webbutik, 21 butiker utspridda över hela Sverige, cirka 300 anställda och en omsättning på nästan två miljarder kronor.

I Webbhallens sortiment finns Nintendo Switch i både de klassiska färgerna grå och blå / röd samt andra färger, till exempel blå och gul. Du har även specialmodellen “Monster Hunter Rise Edition” där Monster Hunter-illustrationer ingår och en bild på monstret Magnamalo. Även en nedladdningskod ingår för spelet Monster Hunter Rise tillsammans med Deluxe Kit DLC samt annat bonusinnehåll. Så ta chansen att hoppa på tåget för att ta del av dataspelsbranschens innovationer och nya tekniker! Det är bara att klicka in på Webbhallens webbbutik och lägga en beställning med gratis frakt.