Finansiell kompetens är avgörande för att fatta bättre beslut inom ekonomiska frågor som besparingar och investeringar. Även om ämnet ekonomisk förvaltning kan uppfattas som ett lite torrt ämne så är grundläggande förståelse viktigt. Faktum är att finansiell kompetens har en direkt påverkan på förmågan att förvalta den dagliga ekonomin. Om du tvekar inför ansträngningen att behöva gå en kurs eller läsa böcker så behöver du inte oroa dig. Den goda nyheten är att du kan utveckla denna kompetens genom populära appar och dataspel. Ta till exempel Nabos mobilanpassade tjänst för att hantera ekonomisk förvaltning i en bostadsrättsförening. Tjänster som dessa med sina smarta funktioner gör det lättare att få en överblick över avgifter och intäkter. Oavsett varför du vill bli bättre på ekonomi så finns det många spel som lär dig hantera pengar bättre. Några rekommenderade spel som hjälper dig att utveckla din kunskaper och färdigheter är följande:

  • The Sims (2000). I detta klassiska PC-spel hanterar du ekonomin i ett hushåll och ställs inför en rad ekonomiska beslut. Du väljer bland annat karriär, bygger hus och måste balansera inkomster mot utgifter.
  • Civilization (1991). Här spelar du rollen som kung eller president och fattar finansiella beslut i frågor som skatter, investeringar och militära expansioner.
  • Total War (2000). I likhet med Civilization måste du här fatta finansiella beslut för att underhålla dina arméer och hantera politiska frågor.
  • EVE Online (2003). Precis som namnet antyder är detta ett massivt onlinespel där också ekonomisk förvaltning spelar en avgörande roll.

Förbättrar dina kunskaper och färdigheter i ekonomi

Spel med ekonomisk förvaltning gör att du blir bättre på att memorera mer information under längre perioder. Du kommer att komma ihåg typiska begrepp och idéer som är vanliga inom ekonomi på ett avslappnande sätt. I själva verket visar studier att spel där ekonomi spelar en avgörande roll kan förändra våra kognitiva processer. Det kan närmare bestämt förbättra vår sinnesstämning och leda till större känsla av avkoppling. Dessa fördelar beror på att spel tillåter spelaren att misslyckas och testa sig fram utan allvarliga konsekvenser. På så sätt utvecklar spelaren en bättre mental motståndskraft som fungerar i verkliga livet. Detta är fantastiska nyheter eftersom det bevisar att spel främjar lärande på ett mer positivt sätt än du kan föreställa dig. Med andra ord är spel ett sannolikt sätt utveckla din kompetens i ekonomisk förvaltning.

En sak som är säker är att spel med ekonomisk hantering uppmuntrar till lärande om pengar på ett roligt sätt. Av denna anledning väljer många tjänster som Nabo för att hantera den ekonomiska förvaltningen i organisationer. Att förvalta ekonomin genom en engagerande representation är helt enkelt mycket roligare än att hantera abstrakta siffror i ett kalkylblad.