Det är troligen ingen som har missat alla de småspel som finns att tillgå online. Här finns det ett oändligt stort sortiment av olika spel och dessutom finns det spel för alla olika åldersgrupper.

Olika spelkategorier

När det gäller just de här småspelen finns de uppdelade i väldigt många olika kategorier. Man kan bland annat finna memoryspel, äventyrsspel, bilspel, skräckspel och en hel del annat. Kategorierna är ofta välfyllda och oavsett vilken speltyp man tillhör kan man finna ett eller annat intressant spel.

En annan sak som är lite speciellt med just de här spelen är att spelaren inte behöver betala för att spela dem. Det är helt enkelt spel som alla kan ta del av, utan att behöva registrera sig på olika sajter. Spelen laddar snabbt och kan bland annat hittas på SVT med mera.

Lätta spel för mindre barn

Bland småspelen kan man också finna enkla och korta spel som inte kräver så mycket av spelaren. Det kan till exempel handla om att spelaren ska trycka på en knapp, eller klicka med datormusen. Det finns också riktigt lätta spel för små barn. Det handlar ofta om att spelaren ska lösa olika typer av uppgifter och hjälpa spelkaraktärer. Många av spelen kan även ett mindre barn spela på egen hand, och andra spel är det meningen att man ska spela tillsammans med antingen föräldrar eller större barn.

De flesta datorer kan köra spelen

När det gäller de små spelen har de ofta inte så bra grafik. Det innebär att man inte behöver tänka på datorns prestana och att den inte ska kunna köra spelen. I de allra flesta fall kan även äldre datorer och laptops klara av spelen galant. Det behöver alltså inte vara så att man måste köpa en helt ny dator bara för att man vill köra ett eller annat lite nyare spel.

Spel inspirerade av tv-program

Många av de småspel som finns online är inspirerade av olika tv-program och det kanske inte är så konstigt. För att spelaren ska bli intresserad av att spela krävs det nämligen att spelet verkar spännande. Om ett barn eller en vuxen har sett ett bra tv-program kommer ett spel med koppling till det också att vara mer intressant än ett spel som ingen känner igen. Om man vet lite om vad ett spel handlar om kan man också förstå handlingen lite bättre än om man inte tidigare har kunskaper om saken.