När du har kommit igång med att starta upp en spelstudio, anställt utvecklare och grafiker och lagt upp en företagshemsida är det dags för nästa steg. Studion behöver marknadsföring för att maximera antalet kunder som känner till och köper dina spel. En väl optimerad hemsida kan dra till sig sponsorer och på många olika sätt vara positivt för din verksamhet.

Med ett effektivt SEO-verktyg från Wincher kan du spåra ditt företags sökord och få dagliga uppdateringar. Du har också möjlighet att göra sökordsanalyser och får dagliga uppdateringar samtidigt som du håller koll på konkurrerande spelutvecklare. Sökmotorplaceringarna uppdateras varje dag och du får snabbt information när det sker förändringar i ditt företags ranking.

Sökmotoroptimera din hemsida

För att din hemsida ska hamna högst upp i Google och synas i kombination med de sökord du önskar behöver du hela tiden hålla koll på de senaste SEO-trenderna. Google ändrar regelbundet på sin algoritm vilket gör att din synlighet i sökmotorn kan ändras från dag till dag.

För att skapa innehåll till din hemsida som sökmotorerna tycker om är det viktigt att du arbetar med nyckelord. Detta kallas att arbeta nyckelordsdrivet och innebär att du skapar innehåll som är fokuserat kring ett särskilt utvalt ord du vill ha bättre synlighet för. Titeln på din sida är också viktig, då den kommer att utgöra länken som användaren klickar på i sökresultatet. För att titeln ska vara “klickvänlig” bör den vara högst 68 tecken lång och ha med ditt nyckelord. Andra tips som gör din titel mer klickvänlig är att använda årtal, siffror och ord som “guide”, “tips” och “recension”.

När du använder punktlistor i texten ökar chansen att du hamnar i Googles “Featured snippet” högt upp på sidan med sökresultat. Det ger också en bättre läsupplevelse för dina läsare. Om du använder dig av synonymer får ditt innehåll en bättre spridning. Du slipper så kallad “keyword stuffing” där alltför många sökord koncentreras i texten, vilket Google uppfattar som manipulation av din sökordsranking.

De högst rankade svenska hemsidorna

Bland de svenska hemsidor som hamnar högst i Google är det i princip samma tio sajter som brukar hamna i topp oavsett om du söker på mobilen eller på datorn. Wikipedia brukar hamna högst upp, samt livsmedelskedjan ICA och svenska kvällstidningar. Tidningar som Aftonbladet och Expressen hamnar bland topp 10 då det finns en form av symbiotiskt förhållande mellan dem och Google. Youtube är också högt rankad då Google skickar stora mängder av trafik över till Youtube genom att de lägger till videofilmer i sina sökresultat.

Wikipedia är bland de högst rankade svenska sökresultaten eftersom Google är en sorts frågemaskin och Wikipedia har som uppgift att svara på läsarnas frågor. Detta passar väldigt bra ihop med Google som alltid svarar med text. Svaren brukar dessutom vara bra och gratis på Wikipedias öppna plattform. Vissa hemsidor är väldigt beroende av Google, medan Facebook till exempel är förinstallerat på mångas mobiler och datorer vilket gör dem mer oberoende av Google.