Många drömmer idag om att bli professionella e-sportare och vägen dit är långt ifrån rak. Däremot är ingenting omöjligt för den som verkligen vill. Men för att lyckas uppfylla sin stora dröm kan det underlätta att få hjälp på vägen, så här kommer det några tips och knep på hur du lyckas bli en framgångsrik e-sportare.

Sätt dig in i yrket

Många verkar tro att e-sporten inte innefattar ett riktigt yrke då arbetsuppgifterna går ut på att tävla mot andra lag genom att spela spel. Men det är precis lika mycket av ett yrke som andra sporter likt fotboll, hockey och basket.

Dock ska man vara förberedd på att det kan vara svårt till en början att slå igenom. Därför kan det vara bra att se över företag som Capcito som kan hjälpa till med uppstartsfasen av din karriär. Genom att ha en säkrad summa att investera på sin framgång har man tendenser att komma mycket längre och bli en större profil inom e-sporten.

Skaffa bra utrustning

Om du bestämt dig för att satsa fullhjärtat på gaming och bli en professionell e-sportare är det läge att investera i en bra utrustning där bland annat ett bra grafikkort är ett måste. Se gärna också över ergonomiska alternativ som ett höj- och sänkbart skrivbord, en riktig gamingstol med stöd för både nacke och svank och datamus anpassad för just din handhållning. På så sätt slipper du bli skadad av ditt yrke, vilket annars kan förekomma, som på andra arbetsplatser.

Hitta din nisch

För att verkligen lyckas inom e-sporten krävs det att hitta sin nisch. Spelvärlden är en djungel och alternativen oändliga, därför kan det vara bra att rikta in sig på ett dataspel som man satsar på att bli riktigt bra på. Exempelvis är CS:GO ett sådant spel, men även WoW och LoL är klassiska e-sportsspel.

Hittar du din grej, lär dig spelet och blir riktigt bra på det finns det större möjligheter för dig att bli en del av andra e-sportslag. Det är en bra ingång in i spelyrket.

Marknadsför dig själv

Att bli hittad av andra e-sportslag är dock inte alltid så simpelt som det låter. Dessa lag är ofta sponsrade av andra företag och lever på turneringar inom de olika spelen. För att de ska kunna upptäcka dig krävs det att du verkligen marknadsför dig själv, så att deras sponsorer även får upp ögonen för dig.

Ett bra alternativ kan vara att starta upp en youtubekanal där du till en början lägger ut videos själv för nöjesskull och med tiden kanske lägger upp fler och mer seriösa varianter. Ett annat alternativ kan även vara att livestreama spel genom exempelvis twitch, som är en populär hemsida för folk inom e-sport och gaming.