Att spela datorspel är något som blivit alltmer populärt de senaste åren. Detta då den asiatiska marknaden har blivit extremt stor. Datorspelande online har dock varit populärt i Europa sedan en längre tid, men det började växa som mest under början av 2000-talet. I dagens samhälle är det större än någonsin och många av de olika datorspelen har stora turneringar som spelas varje år. Denna artikel kommer därför att titta närmre på några av dessa spel, samt hur dessa har påverkat samhället.

Datorspel som app i telefonen

Genom att de flesta i samhället också har en privat mobiltelefon så har de olika tillverkarna av datorspel också börjat rikta sig mot användare av appar och mobila lösningar. Numera är det enklare än någonsin att skapa en egen app genom företag som pija.se, då dem vet precis hur en app bör utvecklas för att den ska nå ut till så många som möjligt. På så sätt kan man numera använda appar till nästan allt, både för bankärenden och datorspel. Datorspel som Hearthstone och World of Warcraft tillåter nämligen spelare att göra en del funktioner via appar.

Datorspel och påverkan på samhället

Genom att datorspelande har blivit mer socialt accepterat vågar också likasinnade människor komma ut och träffas. Förr i tiden kände sig många väldigt ensamma med datorspelande, men nu har nästan alla vänner via nätet. På så sätt har datorspelande hjälp en hel del människor att få nya vänner och lära sig olika typer av sociala koder. Det är också detta som gjort att stora evenemang har startats kring just datorspelande. Det handlar bland annat om event som Dreamhack som samlar flera tusen människor varje år, just för att spela tillsammans.